Google briše sve naloge neaktivne više od dve godine

Google je juče objavio nova pravila za neaktivne naloge na svojim službenim stranicama. Prema tim pravilima, počevši od decembra, Google će početi da briše sve naloge koji nisu bili korišćeni u periodu od dve godine.

Ovo pravilo se odnosi na sve Google usluge, uključujući Gmail, Google Photos, YouTube, Google Calendar, Google Drive i sve ostale servise koji su povezani sa neaktivnim nalogom. Ako imate neki rezervni ili skriveni račun koji niste koristili duže vreme, preporučuje se da ga posetite i obnovite podatke kako biste reaktivirali nalog i sprečili gubitak važnih informacija.

Ova mera je uvedena iz bezbednosnih razloga, posebno zbog nedavne mogućnosti prijave na nalog bez korišćenja lozinke, već putem sigurnosnog koda. Google želi osigurati da neaktivni nalozi ne predstavljaju potencijalnu pretnju za bezbednost korisnika i sprečiti neovlašćen pristup tim nalozima.

Ove promene u pravilima odnose se na sve korisnike Google usluga, pa je važno biti svestan ove politike kako biste očuvali pristup svom Google nalogu i sačuvali važne informacije.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.