Ne možete izbrisati svoj Threads profil bez brisanja celog Instagram naloga

Threads je juče lansirana alternativa za Twitter, koju je napravila kompanija Meta, koja stoji iza Facebook-a i Instagram-a. Mark Zuckerberg, tvrdi da je aplikacija imala više od 30 miliona korisnika u prvom danu. Ako ste jedan od tih ljudi, možda će vas razočarati saznanje da ne možete izbrisati svoj Threads nalog bez brisanja celokupnog Instagram profila.

Threads je odvojena aplikacija, ali morate koristiti svoj Instagram nalog da se prijavite na uslugu. Ako ste to učinili, primetićete da su ova dva povezana zauvek. TechCrunch je primetio u dodatnoj politici privatnosti Meta, napomenu koja kaže da morate izbrisati ceo svoj Instagram profil kako biste mogli izbrisati svoj Threads profil. Deo politike glasi: „Možete deaktivirati svoj Threads profil u bilo kom trenutku, ali vaš Threads profil može biti izbrisan samo brisanjem vašeg Instagram naloga.“

Dakle, možete deaktivirati svoj Threads nalog bez da se to odrazi na vaš Instagram profil, ali ga ne možete trajno izbrisati. Da biste deaktivirali svoj nalog, idite na opcije u gornjem desnom uglu iznad vaše profilne slike. Dodirnite na „Account“, a zatim ćete pronaći opciju pod nazivom „Deactivate profile“. Zatim će vam biti zatraženo da to potvrdite. Kao i kod drugih društvenih mreža Meta, uvek možete ponovo aktivirati nalog u kasnijem trenutku, ako ga niste u potpunosti izbrisali.

Ako želite potpuno izbrisati svoje prisustvo na usluzi, moraćete izgubiti i Instagram nalog. Nije jasno zašto su ova dva tako tesno povezana, ali verovatno je to zbog toga što Threads može iskoristiti dve milijarde korisnika Instagrama širom sveta. S druge strane, Meta bi trebala ponuditi opciju za potpuno brisanje Threads naloga, uz zadržavanje Instagram naloga. To je posebno frustrirajuće s obzirom na to da su ovo prvi dani usluge, pa će mnogi ljudi verovatno se prijaviti da vide da li im odgovara.

Foto: Bigstock- Rido81
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.