Triler „Duhovi u Veneciji“ od 14. septembra u bioskopima

Dvojac Kenet Brana i Majkl Grin, nakon poslednjeg ostavrenja Smrt na Nilu snimili su još jedan triler Duhovi u Veneciji inspirisan knjigom najčuvenije spisateljice Agate Kristi u čijem središtu je detektiv Herkul Poaro.

Njen praunuk Džejms Pričard ujedno i izvršni producenat filma istakao je da su Brana i Grin kreirali lik Poaroa još dublje, istražujući njegovu prošlost i prikazujući njegovu psihološku pozadinu.

Poznati glumac Kenet Brana (Kenneth Branagh) još jednom se našao u ulozi reditelja ovaj put sa trilerom „Duhovi u Veneciji“ (A Haunting in Venice) koji ćemo od 14. septembra imati priliku da gledamo na velikom platnu domaćih bioskopa.

Zasnovan na priči „Uoči svih svetih“ (Hallowe’en Party) spisateljice Agate Kristi, Branin film prožet misterioznim događajima, premešta izvornu radnju priče koja se događa u misterioznoj kući u Engleskoj, sada u Italiju.

„Majkl Grin je izabrao veliki preokret u narativu, preuzeo srce Agatine misterije i premestio je u Veneciju,“ rekao je reditelj.

Nakon filmova Ubistvo u Orijent ekspresu i Smrt na Nilu belgijski detektiv Herkul Poaro ponovo se vraća na platno.

Iako je mislio da je zakoračio u novu, mirnu etapu života Poaro, nastanjen sada u znosnoj Veneciji upliće se nevoljno u seanse koje se održavaju u jednoj urušenoj venecijanskoj palati. Kada se dogodi ubistvo jednog od gostiju, detektiv svedoči postojanju zlokobnog sveta senki i tajni.

“Poaro je u ovoj priči zaista pokušao da odustane. Video je mnoge zločine. Video je svetske ratove. Video je okrutnost čoveka prema čoveku i dosta mu je toga ili tako bar misli,“ rekao je reditelj.

U ulozi izvršnog producenta našao se praunuk engleske spisateljice Džejms Pričard koji navodi da su reditelj i scenarista kreirali postojeći lik Poaroa još dublje, istražujući njegovu prošlost i prikazujući psihološku pozadinu. Misterija na interesantan način predstavlja izazov za Poaroa.

Jedna od glavnih uloga u filmu poverena je Mišel Jeo (Michelle Yeo) glumici koja je ove godine, za film Sve u isto vreme ovenčana nagradom Oskar.

 

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-magicinfoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.