WhatsApp poboljšava privatnost korisnika u najnovijem beta ažuriranju

WhatsApp aktivno uvodi brojne nove funkcije, signalizirajući promenu u odnosu na prethodno stanje kada su ažuriranja bila retka. U prošlosti, aplikacija je značajno razlikovala između iOS i Android platformi. Međutim, nedavne promene imaju za cilj da unificiraju korisničko iskustvo pružajući dosledne i pojednostavljene interfejse za obe operativne sisteme, prenose itvesti. 

Najnovije ažuriranje WhatsApp-a (verzija 2.23.16.6) uključuje dve značajne bezbednosne funkcije. Prvo, korisnici će se susresti sa posebnim ekranom za bezbednost kada prime poruke od nepoznatih brojeva, koji nudi mogućnost blokiranja kontakta ili prijavljivanja WhatsApp-ovom timu za modifikaciju. Bezbednosni ekran takođe pruža korisne savete za osiguranje sigurnosti razgovora, kao što je provera informacija u profilu.

Drugo, ažuriranje uvodi funkciju privatnosti koja sprečava pošiljaoca da zna kada je njegova poruka pročitana. Ova funkcija se primenjuje kada je opcija „pročitajte potvrde“ omogućena, a pošiljalac neće dobiti obaveštenje dok primalac ne odgovori ili ne doda kontakt u svoj adresar, pružajući dodatni sloj privatnosti. Ove bezbednosne funkcije će pomoći korisnicima, s obzirom na to da WhatsApp sada omogućava slanje poruka nepoznatim kontaktima bez čuvanja njihovih brojeva.

Trenutno, ove bezbednosne alatke su dostupne odabranom grupi beta testera koji su instalirali najnovije beta ažuriranje WhatsApp-a sa Google Play prodavnice. Kompanija planira da postepeno proširi ove bezbednosne funkcije na širu publiku u bliskoj budućnosti.

Nedavna ažuriranja WhatsApp-a nisu se samo fokusirala na sigurnost korisnika, već i na poboljšanje korisničkog iskustva. Jedno od primetnih ažuriranja uključuje usklađivanje sa smernicama Material Design 3, s ciljem pružanja modernijeg i vizualno privlačnijeg interfejsa svojim korisnicima.

WhatsApp takođe radi na drugim funkcijama, poput nedavno uvedene funkcije za video poruke, slično glasovnim porukama, kao i podrške za pametne satove Wear OS. Prethodno beta ažuriranje takođe uključuje funkciju za brže kreiranje grupa i funkciju za animirane avatare radi unapređenja personalizacije.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Rido81

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.