Čekamo MTV dodelu muzičkih nagrada: Ovo su umetnici koji će nastupati

Svi su uzbuđeni zbog ovogodišnje dodele prestižnih muzičkih nagrada, a nominacije su već objavljene.

Šakira i Šon „Didi“ Kombs bi trebalo da dobiju najveće počasne nagrade: Video Vanguard Award i Global Icon Award. Oba umetnika će takođe nastupiti u emisiji prvi put posle više od 15 godina.

Domaćin VMA tek treba da bude imenovan, ali MTV je u sredu (6. septembra) najavio da će Saweetie biti domaćin 90-minutnog pred-šoua, uz asistencije Dometija Ponga i Kevana Kennija.

Šakira će postati prva južnoamerička umetnica koja je dobila nagradu Video Vanguard. Žene su u potpunosti dominirale ovom kategorijom poslednjih godina. Šakira prati Rijanu (2016), P!nk (2017), Dženifer Lopez (2018), Misi Eliot (2019) i Niki Minaž (2022). Poslednji muškarac koji je osvojio nagradu bio je Kanje Vest 2015.

Diddi je treći dobitnik nagrade Global Icon, nakon Foo Fighters (2021) i Red Hot Chili Peppers (2022).

Diddi nije jedini reper koji će nastupiti na ovogodišnjim VMA. Lil Vayne je se takođe očekuje.

Šest od prvih 11 umetnika koji su najavljeni kao izvođači na ovogodišnjoj glavnoj emisiji su izvan SAD, što donosi notu dramatizacije kako je muzička scena postala globalnija poslednjih godina. Šakira i Karol G su obe iz Kolumbije; Stray Kids i TOMORROW X TOGETHER su iz Južne Koreje; Anitta je iz Brazila; Maneskin je iz Italije.

Američki umetnici koji nastupaju na glavnoj emisiji ove godine su Demi Lovato, Diddy, Doja Cat, Kelsea Ballerini i Lil Wayne. Datum emisije, 12. septembar.

U nominacijama za VMA Tejlor Svift vodi za 2023. godinu i to sa 11 nominacija, računajući tri koje je dobila u petak (1. septembra).

Izvor: TOPFM/billboard
Foto: Bigstock-DFree, kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.