„All The Light We Cannot See“: Nova serija na Netfliksu koju morate da pogledate

Serija „All The Light We Cannot See“, emituje se na Netflix-u od 2. novembra, a utisci publike su fantastični.

„All the Light We Cannot See“ je roman napisan od strane američkog autora Anthonyja Doerra. Objavljen je 2014. godine i brzo je postao bestseler, osvojivši i Pulicerovu nagradu za književnost iste godine. Ova dirljiva priča smeštena je tokom Drugog svetskog rata i prati živote dvoje mladih ljudi čije se sudbine isprepliću usred sukoba.

Roman se fokusira na dva glavna lika: Marie-Laure LeBlanc, slepu devojčicu koja beži iz okupiranog Pariza sa svojom porodicom, i Werner Pfennig, nemačkog siročeta čiji talenat za radiofiziku privlači pažnju nacističkih vlasti. Priča istražuje teme ljubavi, gubitka, hrabrosti i ljudske izdržljivosti usred strašnih okolnosti rata.

Doerr je pohvaljen zbog svog majstorskog pripovedanja, preciznog stila pisanja i sposobnosti da dočara emocionalnu dubinu likova. Roman se ističe po svojoj poetičnosti i dubokoj introspekciji o ljudskoj prirodi u vreme rata.

Netflix je opisao seriju kao „emotivnu“ i „intenzivnu“. Radnja serije „All The Light We Cannot See“ postavlja gledaoce usred Drugog svetskog rata tokom nacističke okupacije u Francuskoj, a publiku je posebno zainteresovala jer je okupila značajna imena u industriji.

Naime, reditelj je Šon Levi (poznat po radu na seriji „Stranger Things“ i franšizi filmova „Noć u muzeju“), dok je scenarista Stiven Najt (poznat po radu na seriji „Peaky Blinders“).  U seriji igraju i Mark Rafalo, poznat po ulozi Hulka i čuveni Hju Lori, koga publika pamti po vrhunski dočanoj ulozi briljantnog, ali ekscentričnog doktora Gregorija Hausa.

Izvor: TOPFM
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.