Bioskopski repertoar za mart: Stižu nam veliki hitovi!

Svečana dodela nagrade Oskar održaće se 10. marta u Los Anđelesu i domaći martovski bioskopski program u skaldu sa tim donosi na veliko platno neke od nominovanih filmova za prestižnu zlatnu statuu. Ostvarenja “Zona interesa” i “Ja Kapetan” na repertoaru su od 7.3. odnosno 14. marta.

Početkom marta u bioskpe stiže novi film Romana Polanskog “HOTEL PALAS” koji je premijerno prikazan na filmskom festival u Veneciji, van konkurencije. Film sa Mikijem Rurkom, Džonijem Klizom i Fani Aran u glavnim ulogama stiže 7. marta pred domaću publiku kao apsurdna i provokativna crna komedija.

U bajkovitoj atmosferi impresivno dizajniranog hotela Palas, sagrađenog s početka 20. veka u Švajcarskoj svake godine odsedaju bogati i razmaženi gosti iz svih delova sveta. Uoči proslave Nove 2000 godine svi su se okupili na neponovljivom događaju. Mnoštvo konobara, portira, kuvara i recepcionara našlo se tu kako bi udovolji bizarnim prohtevima gostiju. Pre njihovog dolaska posvećeni pedesetogodišnji menadžer hotela nadzire osoblje, naglašavajući da iako je zora novog milenijuma, nije smak sveta.

Prve nedelje marta u bioskopima će se naći i film „ZONA INTERESA“ koji je trenutni kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film, ali i u trci za nagardu u još 4 kategorije.

Drama reditelja i scenariste Džonatana Glejzera inspirisana je istinitim događajima čiji je fokus orijentisan na komandanta Aušvica Rudolfa Hesa i njegova suprugu Hedvigu. Porodica Hes nastoji da u kući, koja se nalazi odmah pored logora, stvori život iz snova.

Film „JA KAPETAN“ reditelja Matea Garonea, dobitnika nagrade Srebrni lav za najbolju režiju na filmskom festivalu u Veneciji, kao i trenutni kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji inostrani film naći će se na domaćem repertoaru od četvrtka, 14. marta.

Dva mlada čoveka, Sejdu i Musa napuštaju Dakar kako bi dospeli do Evrope. Savremena Odiseja vodi publiku kroz opasnosti pustinje, strahote libijskih zatvora i opasnosti mora.

Zvezda filma Sejdu Sar, osvojio je nagradu za najboljeg mladog glumca u Veneciji.

Istinita priča „ČELIČNA KANDŽA“ sa Zekom Efronom, Džeremijem Alenom Vajtom, Harisom Dikinsonom u glavnim ulogama stiže u bioskope 21. marta.

Reditelj Šon Durkin koji je i scenarista filma doneo je pred ljubitelje sedme umetnosti priču o nerazdvojnoj braći Von Erik koji su ispisali istoriju u svetu profesionalnog rvanja s početka osamdesetih godina prošlog veka.

Kroz tragediju i trijumf, a u senci svog dominantnog oca i trenera, braća teže da na sportskoj sceni dosegnu svoju besmrtnost.

Takođe, pred sam prolećni period, poslednjih dana u mesecu, 28. marta u bioskopima će zaživetii i naslov „UKUS LJUBAVI“ čiji je reditelj Tran An Hung proglašen najboljim na proteklom Kanskom festivalu.

Glavnu ulogu tumaći Žilijet Binoš, kao nenadmašna kuvarica Ežini koja poslednjih dvadeset godina radi za čuvenog gurmana Dodena sa kojim, uz gastronomsku praksu i obostrano divljenje, ostvaruje romantičnu vezu. Njihova povezanost stvara jela koja su svaka ukusnija od predhodnih i koja dovode u nedoumicu i najslavnije svetske kuvare.

Izvor: Top FM, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.