Haris Dikinson u ulozi oca u filmu „BUNTOVNICA“

Nakon nagrade na Sandens festivalu, nominacije za nagradu BAFTA za najbolji britanski film ostvarenje „Buntovnica“ sa Harisom Dikinsonom u glavnoj ulozi naći će se od 22. februara u domaćim bioskopima.

Film „Buntovnica“ (Scrapper) rediteljke Šarlot Rigan (Charlotte Regan), sa Harisom Dikinsonom u glavnoj ulozi, zaživeće na velikom platnu bioskopa od četvrtka, 22. februara.

Nakon svetske popularnosti i filma „Trougao tuge“ britanskom glumcu mlađe generacije Harisu Dikinsonu (Harris Dickinson) poverena je izazovna uloga mladog oca koji se iznenada pojavljuje pred devojčicom koja je, nakon smrti majke prepuštena životu bez ikoga.

Na filmu debituje četrnaestogodišnja Lola Kembel (Lola Campbell) koju svetska kritika hvali i podržava, a Britanski Independent piše da je upravo Lolina razigrana i prkosna Džordžija blistala u filmu i da se tokom godine neće pronaći toliko dopadljivih likova. Gardian napominje da je reč o nežnom prikazu nebezbednog života jedne devojčice i da je samo spajanje uloga pred kameram mnogo teže nego što izgleda, a da su Dikinson i Kembel to postigli veoma dobro.

Živopisna komedija o ocu i ćerki prati priču dvanaestogodišnje snalažljive devojčice Džordžije koja, nakon smrti svoje majke, tajno živi sama u svom stanu, u radničkom predgrađu Londona. Zajedno sa prijateljem Alijem novac zarađuje krađom bicikala, a socijalne radnike drži na distanci pretvarajući se da živi sa svojim ujakom.
Niotkuda, pojavljuje se njen do tada nepoznat otac, ubeđujući Džordžiju da mora da se suoči sa stvarnošću. Nezainteresovana za ovu iznenda novu roditeljsku figuru, devojčica se tvrdoglavo opire njegovim savetima. Dok se prilagođavaju novim okolnostima, shvataju da oboje imaju još mnogo toga da nauče.

Film je premijerno prikazan na Sandens festivalu gde je osvojio nagradu u kategoriji World Cinema Dramatic, a potom je poneo nominaciju za nagradu BAFTA u kategoriji za najbolji britanski film.

Izvor: Top FM, MegaCom film
Foto: Youtube printscreen

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.