My French Film Festival: Pet fantastičnih filmova za vikend gledanje

Platforma Moj OFF ove godine prvi put učestvuje kao partnerska platforma festivala My French Film Festival koji traje mesec dana, od 19. januara do 19. februara.

Inače, My French Film Festival ove godine doživljava 14. izdanje, a po prvi put je dostupan i publici u Srbiji. Tokom mesec dana trajanja, domaća publika će imati priliku da pogleda 20 dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja, od kojih vam preporučujemo pet filmova koje možete pogledati za jedan vikend.

Film „JANE B. PAR AGNÈS V.“

Kao posveta zvezdi francuske kinematografije i pevačici Džejn Birkin koja je preminula jula prošle godine, u programu festivala našao se i jedan od klasika Anjes Varde – „Jane B. par Agnès V.“ Džejn Bikin je 1986. strahovala od svog 40. rođendana, a Varda je pomislila da je to savršen trenutak da se snimi film o njenom životu. Ova dokudrama je hibrid Vardinih intervjua o životu Džejn Birkin i kratkih snolikih vinjeta u kojima Birkin izvodi neke od uloga po svom ili Vardinom izboru.

Film „ZELENI PARFEM“

 

Za jedno laganije filmsko veče preporučujemo ostavrenje „Zeleni parfem“ – zabavnu krimi-komediju, recimo „Knives out“ na francuski način.
Nakon što glumac od trovanja umre na bini usred predstave, jedan od njegovih prijatelja i takođe član trupe postaje glavni osumnjičeni, a istovremeno ga juri i misteriozna organizacija po imenu Zeleni parfem.

Večno u senci dugometražnih filmova, KRATKI, A SLATKI FILMOVI su idealni za one trenutke kada nemate snage ili vremena za jedan celovečernji film, a sigurno bolja opcija od višečasovnog skrolovanja društvenim mrežama.Sa My French Film Festival vam kratko preporučujemo tri takva filma: „ATOMIC CHICKEN“ – animirani film smešten u kokošinjac u blizini nuklearne elektrane; „DVA PRIJATELJA“ – animiranu i pomalo okrutnu priču o dva nesuđena prijatelja, kao i film „ŽANA ĆURKA“ – o devojčici Žani koja ulazi u pubertet, ali njena jedina prijateljica je ćurka koja ne želi da Žana odraste.Kompletnu selekciju festivala možete videti na sajtu mojoff.net.

Pogledajte trejler za film Zeleni parfem!

Izvor: Top FM, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.