„3 Body Problem“: Serija o kojoj svi pričaju

Trenutno je na Netflixu najgledanija serija producenata Dejvida Beniofa i D.B. Vajsa koja predstavlja adaptaciju istaknute naučno-fantastične knjige autora Lijua Siđina, a mnogi su je već definisali kao moderan odgovor na klasik „Rat svetova“ za 21. vek. Interesantno je da se emituje tek sedam dana, a već je naišla na mnogobrojne pozitivne kritike.

Ovaj projekat, čiji su tvorci Beniof i Vajs, poznati po fenomenalnom uspehu serije „Igra prestola“, udružili su snage s iskusnim Aleksanderom Vujem, koji je bio ključan u stvaranju popularne serije „True Blood“.

Prema časopisu Esquire, budžet za 3 Body Problem iznosio je oko 25 miliona dolara po epizodi, što je čini jednom od najskupljih Netfliksovih serija svih vremena.

Radnja serije vodi nas kroz uzbudljivu priču koja prati astrofizičarku Je Venđije, čiji otac je tragično stradao  tokom Kineske kulturne revolucije. Godinama kasnije, Venđije postaje deo vojne jedinice koja se tajno bavi misijom uspostavljanja kontakta s vanzemaljcima.

Njena ogorčenost prema stanju sveta pokreće je na donošenje drastičnih odluka koje će zauvek promeniti tok događaja, stvarajući kompleksnu priču u kojoj naučnici iz budućnosti moraju delovati kako bi spasili čovečanstvo.

Uzbudljivu zvezdanu postavu predvode talenti poput Eize Gonzales, Liama Cunninghama, Džona Bradlija, Cai Čin, Benedikta Vonga, Samera Usmanija, Džesa Honga, Jovana Adepa i Sije Šimooke, obećavajući da će gledaoce uvući u napetu i spektakularnu avanturu koja istražuje granice nauke, ljudske prirode i vanzemaljskih misterija.

Izvor: Top FM
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.