Top FM preporuka: Pet serija koje možete da pogledate ovog vikenda

Vikend je tu pred nama i trebalo bi da ga iskoristimo jer svi najavljuju lepo vreme. Za vas koji ste preumorni, dosta vam je akcije i samo želite da se izležavate na kauču, donosimo nekoliko aktuelnih serija koje možete da pogledate ovog vikenda.

 EXPATS: Nova serija Nikol Kidman o kojoj svi pričaju

„Expats“ je američka serija snimana u Hong Kongu, ali građani tog kineskog grada ne mogu da je gledaju. Ova informacija je posebno uzburkala javnost i izazvala još veće interesovanje.

Premijera je bila na Amazon Prajmu 26. januara, međutim, kada gledaoci u Hong Kongu pokušaju da je pogledaju, na ekranu im se pojavi poruka da „video trenutno nije dostupan za gledanje na lokaciji“ prenosi AP.

Priča je bazirana na romanu „The Expatriates“ Janice YK Lee iz 2016., a serija je smeštena baš u Hong Kong 2014. godine i prati tri Amerikanke — Margaret (Kidman), Hilary (Sarayu Blue) i Mercy (Ji-young Yoo). ) — kojima se ukrštaju putevi nakon iznenadne tragedije.

Serija istražuje privilegije u životu i propituje posledice koje nastaju kada granica između krivice i žrtve postane nejasna.

BEEF: Netfliksova serija koja je pokupila nagrade

Američka drama „Beef“ (Zavada) debitovala je na Netflixu početkom prethodne godine, a ove godine je osvojila čak tri Zlatna globusa.

Serija je trijumfovala u kategoriji najbolje miniserije, antologijske serije ili TV filma, dok su Steven Yeun i Ali Wong osvojili nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Serija je odmah nakon izlaska privukla ogromnu pažnju Netflixovih pretplatnika. Tokom nekoliko sedmica, a recenzije gledalaca su izuzetno pozitivne – na IMDb-u ima ocenu 8/10, dok na Rotten Tomatoesu ima 98%.

Priča prati dva potpuna stranca u Los Anđelesu koja ulaze u dugotrajni konflikt nakon saobraćajnog incidenta na parkingu prodavnice. Sukob se zahuktava od trenutka kada Deni svojim kamionetom gotovo udari u terenac kojim upravlja Ejmi. Međutim, priča prevazilazi običan sukob na putu. Deni, koga tumači Steven Yeun, je radnik koji se bori za egzistenciju, dok je Ejmi (Ali Vong), samostvorena žena s idiličnom porodicom. Njihova, na početku bezazlena svađa postaje opsesivna osveta koja ne samo da obuzima svakog od njih, već i utiče na živote njihovih najbližih.

FOOL ME ONCE: Za sve ljubitelje krimi serija

Ovo je napeta, krimi serija „Fool Me Once“ s Mišel Kigan u glavnoj ulozi, a neočekivani obrti i mistična atmosfera uticali su na sjajan prijem.

Društvene mreže su preplavljene odličnim reakcijama.

Radnja prati Maju Stern (Mišel Kigan), koja pokušava da se pomiri s brutalnim ubistvom svog supruga Džoa (Ričard Armitidž). Ali kad Maja instalira kameru kojom će nadzirati dadilju koja čuva njenu ćerku, ugleda muškarca kog prepoznaje u svojoj kući. Tačnije, svog supruga, za kog je mislila da je mrtav. Ovo je ključan trenutak koji će odmotati klupko laži i neverovatnih događaja…

THE FALL OF THE HOUSE OF USHER: Misterija, napetost i odlična produkcija

Kvalitetne adaptacije dela Edgara Alana Poa su retkost još od filmova Rodžera Kormana iz 1960-ih, ali „Pad kuće Ašerovih“ će vas sigurno razuveriti. Ipak, Majk Flanagan dokazao je da je vešt kao Met Grening ili Korman u prenošenju Poa na ekran.

Roderik Ašer (Brus Grinvud) prisustvuje zajedničkoj sahrani nekoliko svoje odrasle dece, a u montaži novinarskih izveštaja vidimo kako su „čudni incidenti“ potpuno ugasili njegovu krvnu lozu. Nakon toga se vraćamo nekoliko nedelja unazad kako bismo otkrili šta je dovelo do užasnih događaja. Nema sumnje da će vas ova serija držati prikovanima za ekran.

A NEARLY NORMAL FAMILY: Mini serija koja donosi potpuno novu atmosferu

Ovo je triler serija koja izbegava klišee i predstavlja adaptaciju romana Matiasa Edvardsona.

Radnja serije dešava se u malom predgrađu Lunda u Švedskoj, gde smo upoznali običnu porodicu Sandel. Toj porodici pripadaju sveštenik Adam, njegova supruga Ulrika koja je advokatica, i njihova kćerka Stella. Na prvi pogled radnja je usporena, ali neočekivano ubistvo unosi obrt i potpuno menja dinaminku serije ostavljajući nas do samog kraja da razmišljamo ko je ubica.

Izvor: TopFM
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.