Galaxy S25 Ultra bi mogao značajno da unapredi kameru

Samsung se kreće malim koracima po pitanju unapređenja karakteristika kamera na svojim vodećim modelima telefonima, a ljubiteljima Galaxy uređaja je već pomalo dosadilo da godinama viđaju isti hardver na sistemu kamera. Međutim, deluje da će doći do većih proemna, jer izgleda da je Samsung odlučio da donose unapređenje i značajnije poboljša sistem kamera na budućem Galaxy S25 Ultra modelu.

Prema informacijama koje prenosi Ice Universe, Galaxy S25 Ultra će i dalje imati sistem sa četiri kamere, ali će nadograditi dve kamere sa većim senzorima i višim rezolucijama. Najavljeno je da će Galaxy S25 Ultra imati primarnu kameru od 200 MP, ultraširoku kameru od 50 MP, telefoto kameru od 50 MP sa 3x optičkim zumom i super-telefoto kameru od 50 MP sa 5x optičkim zumom.

Dok je većina Android konkurencije uveliko prešla na korišćenje senzora od 50 MP ili veće rezolucije za sistem zadnjih kamera na svojim flegšip telefonima, Samsung se zadržao na senzorima od 10 MP i 12 MP za telefoto i ultraširoke kamere i to na svom vrhunskom uređaju iz Galaxy S serije. Međutim, dobro je znati da južnokorejski elektronski gigant planira veliko poboljšanje za sledeću godinu.

Ako je to zaista tačno, mogli bismo da vidimo veliku i značajnu promenu kvaliteta fotografija već početkom sledeće godine.

Izvor: TopFm, Sammobile
Foto: Bigstock- Leszek Kobusinski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.