Threads slavi prvi rođendan, a evo i koliko korisnika ima alternativa Twitteru

Threads, Meta-ina alternativa Twitteru iz Instagrama, slavi svoju prvu godišnjicu sa 175 miliona mesečno aktivnih korisnika. Lansiran 5. jula 2023. godine, Threads je brzo osvojio društvene mreže, a Mark Zakerberg je lično najavio ovu prekretnicu na Threads-u.

Ovo je platforma koja je za prvih pet dana uspela da prikupi 100 miliona korisnika. Iako se rast usporava, to nikako nije razlog za nezadovoljstvo…

Kako bi proslavili godišnjicu, tim Threadsa nudi korisnicima nove prilagođene ikone. Ažuriranje mobilne aplikacije uključuje pet novih ikona, dostupnih u kartici Vaš profil. Ove ikone su dostupne samo do 12. jula.

Forma je doživela meteorski uspon, prikupivši 100 miliona korisnika u samo pet dana od svog debija. Iako se početni porast usporio, ova mreža nastavlja da širi svoju korisničku bazu, izveštavajući o 130 miliona korisnika u februaru i 150 miliona u aprilu.

Threads integracija sa širim ekosistemom kompanije Meta, ključna je funkcija, koja može da omogući korisnicima u preko 100 zemalja da dele svoje objave, formirajući širu fediverzum mrežu. Instagram izveštava da je 63% objava na Threads-u isključivo tekstualno, dok 25% sadrži barem jednu fotografiju. Poret teksta i fotografija, glasovne beleške postaju sve češće na Threads-u, iako ih mlađi korisnici češće koriste od starijih generacija.

Izvor: Top FM
Foto: Bigstockphoto- DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.