Gasi se AOL Instant Messenger

AOL, nekada poznat kao pružalac internet usluga America On Line, a danas filijala Verizon-a, objavio je da će ugasiti svoj verovatno najpopularniji proizvod – aplikaciju za chat AOL Instant Messenger, poznat i kao AIM.

Pokrenut davne 1997., u doba kada su Internetom vladali IRC chatovi, Netscape i AltaVista, AIM je postao jedan od prvih globalno prihvaćenih rešenja za trenutnu razmenu poruka na Windows-u.

Bio je najpopularniji u SAD-u, gde su ga milioni koristili kao svoj osnovni alat za komunikaciju sa prijateljima. Iako to izgleda kao zanemarivo u poređenju sa milijardama koje danas na telefonima koriste Facebook Messenger ili WhatsApp, AIM je uz još nekolicinu sličnih programa (ICQ, MSN…) pokrenuo trend instant komunikacije i razmene multimedije, te promovisao chat u vrlo koristan alat ali i idealnu razbibrigu.

AOL kaže kako će 20 godina stari AIM prestati da funkcioniše nakon 15. decembra ove godine, što je rastužilo oko (čak) pola miliona njegovih trenutno aktivnih korisnika. Ali ako ste preterano nostalgični nemate razloga za brigu, ICQ je još uvek aktivan i dostupan na svim mogućim platformama.

Izvor-Foto: itvesti-TOPFM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.