MTV Global Icon za U2

Legendarni irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2017 MTV EMA dodeli u Londonu, 12. novembra. Bend će obeležiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trafalgar trgu u subotu, 11. novembra, a deo nastupa biće emitovan sledeće večeri tokom MTV EMA dodele.

Pored benda U2, MTV je najavio da će svetska DJ zvezda Davida Guetta takođe nastupiti u subotu veče na Trafalgar trgu, ali i na samoj dodeli, u nedelju 12. novembra, gde će premijerno izvesti novi singl “Dirty Sexy Money” sa Charli XCX i French Montanom.

– Veoma sam uzbuđen zbog nastupa na Trafalgar trgu i na MTV EMA dan kasnije – izjavio je Guetta. – To će biti vatreno krštenje za mene i moje kolege Charli XCX i French Montanu, koji će nastupiti sa mnom tokom izvođenje našeg novog singla “Dirty Sexy Money”. Jedva čekam! –

Ovogodišnji dobitnici “MTV Global Icon” nagrade, Bono, The Edge, Larry i Adam -koji već četiri decenije čine U2, jedan od najvećih bendova svih vremena, iza sebe imaju 13 studijskih albuma prodatih u više od 157 miliona kopija, čak 22 Grammy nagrade, nominaciju za Oscara i članovi su Rock and Roll Hall of Fame od 2005. godine. Pored snažanog delovanja na muzičkoj sceni, veliki uticaj ostvaruju i kroz najrazličitije kampanje koje za cilj imaju jačanje socijalne pravde i ljudskih prava. “Songs of Experience”, željno iščekivani 14. izdanje benda, na kojem se nalaze pesme “You’re The Best Thing About Me” i “Get Out Of Your Own Way”, biće objavljen 1. decembra za Island Records.

Prethodni dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su Green Day, Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen and Bon Jovi.

Izvor:mtv

Foto: Bigstockphoto-Joe Seer

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.