Zašto nema Animoji-a na svakom iPhone-u?

Očiti odgovor bi bio nedostatak ureza sa senzorima. Međutim, YouTuber je otkrio kako bi prednja kamera bila sasvim dovoljna za izvođenje te magije. Ili možda ne bi?

Naravno, nisu svi potencijalni korisnici Animojia, ali i dalje zahteva za to da personalizovani emojiji budu dostupni i na drugim uređajima, a ne samo na iPhone-u X. Poznati YouTuber Marques Brownlee tvrdi da nema ništa posebno u vezi sa Animoji-jima što bi opravdalo njihovu upotrebu samo na uređajima koji imaju Face ID. U teoriji, prednja kamera bi bila dovoljna, tako bi svi iPhone-i, iPad-i pa čak i MacBook uređaji mogli imati Animojie.

Pa zašto je onda Apple izostavio tu funkciju sa drugih uređaja? Mogli bismo pomisliti da su ove ekskluzivne funkcije njihov način da povećaju prodaje, ali situacija je nešto složenija od toga. Brownlee je o tome razgovarao s Apple-om i dobio je odgovor koji navodi sledeće: istina, prednja kamera obavlja većinu posla, ali za savršeni rezultat, potrebni su nam podatci infra senzora kako bi stvorili 3D model lica. To čini kvalitetu animacije puno boljom.

U osnovi, iako bi svi uređaji tehnički mogli imati Animoji-e, Apple se pridržao ideje da je „samo najbolje dovoljno dobro“ i ograničio funkciju na iPhone X. To je i dalje bolje, jer nema ničeg depresivnijeg od loše animirane gomile lica koja govore.

Izvor-foto: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.