Britanski Oskar: Dodeljene BAFTA 2018

Održana je godišnja dodela nagrada britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost u Londonu, a za najbolji film je izabrana drama Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju Martina Mekdone koja je nominovana u kategoriji za najbolji film i na predstojećoj dodeli Oskara.

Film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ dobio je nagradu za najbolji film, kao i za najbolji britanski film (Outstanding British Film), nagradu za najbolji originalni scenario, dok je Franses Mekdormand osvojila Nagradu za najbolju žensku ulogu, a Sem Rokvel za sporednu ulogu.

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Giljerma Del Tora za „Oblik vode“, a ovo ostvarenje osvojilo je i nagrade za scenografiju i muziku.

Najbolji adaptirani scenario osvojio je film „Zovi me imenom svojim“/“Skrivena ljubav“.

Geri Oldman je osvojio Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu (Darkest Hour), dok je Alison Dženej proglašena Najboljom sporednom glumicom (I, Tonya).

I ova dodela bila je u znaku crne boje, jer su zvanice u znak protesta povodom seksualnih skandala, prislie i ucena žena u filmskoj industriji nosile crnu odeću.

Izvor: TOPFM-bafta.org

Foto: Bigstockphoto-kanzefar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.