Tokom 2017. godine isporučeno 500 miliona uređaja sa bežičnim punjenjem

Prema istraživanju koje je sproveo IHS Markit, tokom protekle godine porastao je broj isporučenih uređaja na tržištu potrošačke elektronike i to za 40% na godišnjem nivou. Tokom 2017. godine ukupno je isporučeno 500 miliona uređaja sa mogućnošću bežičnog punjenja.

Za rast isporuka najviše je uticala dobra prodaja pametnih telefona koji imaju podršku za bežično punjenje, gde se po podršci najviše ističu aktuelni Samsung Galaxy S8 i S8+, a istu mogućnost u svoje najnovije modele konačno je dodao i Apple (iPhone 8, iPhone 8 Plus te iPhone X).

Očekuje se kako će tokom 2018. godine sve više proizvođača prihvatiti Qi standard bežičnog punjenja uređaja čime će nestati nekadašnji problem slabe zastupljenosti tehnologije bežičnog punjenja uređaja zbog postajanja nekoliko različitih i međusobno nekompatibilnih i konkurentskih standarada.

Na tržištu nosivih uređaja s mogućnošću bežičnog punjenja ističe se Apple Watch (koji podršku za tu mogućnost ima još od prve generacije uređaja koja se na tržištu pojavila 2015. godine). Tržište nosivih uređaja biće jedan od glavnih generatora tržišta uređaja sa bežičnim punjenjem s obzirom da procene govore kako će 2022. godine biti isporučeno više od 90 miliona nosivih uređaja.

Kupci sve više poznaju i prepoznaju vrednosti ove tehnologije, pa je svesnost o njenom postojanju među potencijalnim kupcima seže na više od 80% kroz sva svetska tržišta.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstochphoto-Natee Meepian

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.