Instagram će otkrivati one koji screenshotuju story-je

Instagram će vas sada obavestiti ako je neko odlučio da napravi screenshot vaših Storiesa, ali ovo važi i u drugom smeru, pa ćete znati kada je neko odlučio da u svoju galeriju spremi sliku koju vi niste želeli da zauvek zabeleži.

Naime, Instagram će otkrivati ljude koji su napravili screenshot ili snimili video ekrana tako što će pored njihovog imena staviti ikonu u obliku zvezdice.

Story-ji koje objavljujete na svom profilu dizajnirani su tako da nestaju nakon 24 sata i radi se o trenucima koje niste planirali zauvek zabeležiti, a screenshot ili snimanje ekrana (kod video priča) omogućavali su spremanje trajnih kopija.

Tako je bilo do sada i to se moglo bez otkrivanje od strane Instagram-a koji će korisnike obavestiti o ovoj promeni notifikacijom preko ekrana. TNW prenosi da je ovo opcija koja polako stiže korisnicima.

I to se može prevariti
Neki korisnici Twitter-a pišu kako su otkrili da se i ova nova mera može zaobići i to tako da se telefon prebaci u airplane mod. Tada ne bi trebalo da bude Instagram-ovih obaveštenja. Alternativno, Story-ji se mogu skinuti i sa web verzije Instagram-a te uz pomoć aplikacije Story Reposter.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.