Dodeljeni Oskari najboljim ostvarenjima

Sinoć je održana svečana dodela nagrada Akademije filmskih umetnosti i nauka u „Dolbi teatru“ u Los Anđelesu., a na 90. dodeli Oskara, najboljim filmom proglašeno je ostvarenje Giljerma del Tora, Oblik vode.

Pomenuti film imao je čak 13 nominacija, iz četiri kategorije izašao je kao pobednik: Oskar za najbolji film, režiju, najbolju orginalnu muziku, dizajn.

Geri Oldman je osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu „Darkest Hour“, dok je Oskara za glavnu žensku ulogu dobila Frensis MekDormand u crnoj komediji Martina Mekdonaga „​Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“. Istom ostvarenju otišla je nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu u tumačenju Sema Rokvela.

Alison Džejni osvojila je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, rolu majke u ostvarenju „Ja, Tonja“.

Najbolji animirani film je „Coco“, dok je „Fantastična žena“ osvojila Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.

Oskara za najbolji kostim osvojio je film „Fantomska nit“ (Mark Bridges), dok je priznanje za scensku šminku dobio tim umetnika koji je radio na filmu „Darkest hours“ (Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, Lucy Sibbick).

Oskar za najbolje adaptirani scenario osvojio je film „Zovi me svojim imenom“/“Skrivena ljubav“, a za najbolji originalni scenario „Get Out“ Džordana Pila.

Izvor: TOPFM/oscar.go.com

Foto: Bigstockphoto/Joe Seer

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.