Ready Player One: Zavirite u 2045.

Nova avantura legendarnog reditelja i višestrukog Oskarovca Stivena Spilberga „Ready Player One“, bazirana na istoimenom bestseleru Ernesta Klajna, od sutra stiže u domaće bioskope.

Film donosi priču o svetu 2045. godine, koji je pogođen energetskom krizom, globalnim otopljavanjem i prenaseljenošću. Surova realnost je toliko nepodnošljiva da većina stanovnika vodi alternativni život u OASIS-u, unutar virtuelne stvarnosti.

U OASIS-u ljudi mogu biti šta god požele, mogu da izgledaju kako žele i da rade šta žele, mogućnosti su neograničene.
Gejmer Vejd Vots glavni je junak priče koji se oseća živim jedino kada odlazi u virtuelni svet u kom sam stvara granice. A sve zahvaljujući internetu, svojoj intuiciji i mašti.
Prava akcija počinje kad ekscentrični milijarder i tvorac OASIS-a Džejms Holidej na samrti objavi da je postavio skriveni predmet u njegov virtuelni svet, a igrač koji ga pronađe će osvojiti njegovo bogatstvo i potpunu kontrolu nad OASIS-om.
Konkurencija je jaka, no Vejd uspeva da otkrije ključ rešavanja prve zagonetke. Iznenada se nađe okružen neprijateljima koji će preduzeti sve kako bi mu oduzeli nagradu. Vejd i njegova ekipa kreću u borbu za ono jedino što im je ostalo – OASIS.

Po reakcijama kritike i publike može se zaključiti da nam je Spilberg pripremio još jedno filmsko remek delo koje ćemo rado pamtiti u godinama koje dolaze.

Izvor:TOPFM-Blitzfilm

Foto: Bigstockphoto/stockasso

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.