Polako pojeftinjuju headsetovi za virtuelnu stvarnost

Sony-jev PlayStation VR headset za virtuelnu stvarnost pojeftinio je prošle nedelje u SAD-u za 100 dolara, te u Evropi za 100 evra. Sada je maloprodajna cena ovog headseta postavljena na 299 dolara/evra.

Ali, nije to jedino što je kod Sony-ja pojeftinilo – za nešto manju cenu nego do sada kupci se mogu domoći PlayStation VR bundleova: PlayStation Doom VFR košta 299 dolara (kao i sami headset), a The Elder Scrolls V: Skyrim VR bundle se može nabaviti za 350 dolara. PlayStation VR Starter Pack u Evropi je dostupan u kompletu sa igrom PlayStation VR Worlds po ceni od 299 evra.

Podsetimo, krajem prošle godine pojeftinio je Oculus Rift, pa sada već možemo govoriti i o valu pojeftinjenja koji je, možda, izazvan ne prevelikom potražnjom.

Nešto skuplji set za virtuelnu stvarnost, onaj iz HTC-a, počeće da se prodaje sledećeg meseca, a u kompaniji su pripremili i dodatne opcije po nešto povoljnijim cenama. HTC Vive Pro će se, tako, samostalno prodavati po nemalih 799 dolara.

Ali, kako bi ovaj set bio potpuno funkcionalan kupcima će trebati i kontrolere i bazne stanice, pa je HTC pripremio i bundle: u kompletu sa Pro Headset Accessory Starter Kitom (koji uključuje dve stanice i dva kontrolera), HTC-ov će se set prodavati po ceni od 1.250 dolara. Svakako nije jeftino, ali je bolje nego naručivati headset odvojeno, pa potom nadoplatiti i preko 500 dolara za dodatke neophodne za potpuno VR iskustvo.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstock-franz12

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.