Samo za najhrabrije: Novi horor u bioskopima

Ljubitelji horor filmova mogu uživati u zastrašujućem ostvarenju „Nevesta“ ruskog reditelja Svjatoslava Podgajevskija koji se nalazi na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Za film, koji je dobio sjajne kritike u Evropi, vlada veliko intersovanje i američkih studija, pa je tako Lionsgate već angažovao autorski tim filma „Conjuring“ i najavio snimanje američke verzije ovog sjajnog horora.

U ruskoj istoriji su poznati različiti i vrlo čudni običaji i rituali tokom održavanja ceremonija, pa smo ih objedinili u ovom filmu, iako je cela ideja potekla od jednog članka na temu običaja. Ritual fotografisanja umrlih koji se naročito provlači kroz istoriju, bio mi je posebno intrigantan, i na njemu je, pre svega, baziran scenario, rekao je reditelj.

Nevestu igra mlada glumica Victoria Agalakova, kojoj je ovo prva glavna uloga na filmu, dok mladoženju igra Vyacheslav Chepurchenko, poznat po svojoj roli u tv seriji “Infidelities”.

Tokom 19.veka u Rusiji je održavana tradicija fotografisanja umrlih članova porodice. To je činio i jedan fotograf, koji je svoju ženu, kada je umla,sahranio pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke. Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual, što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno. U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje. Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

Izvor: TOPFM-FAME Solutions

Foto: Bigstockphoto-Dean Drobot

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.