Muzej iluzija: Novo mesto zabave u Beogradu

U samom centru grada, na gotovo 400m2 izložbenog prostora juče je otvoren Muzej iluzija, pa se Beograd pridružio metropolama koji na kulturno-zabavnoj mapi imaju muzej, koji nudi intrigantno vizualno, čulno i edukativno iskustvo. Fascinantni svet iluzija osmišljen je kako bi poljuljao poverenje posetilaca u vlastita čula i percepciju, i zato predstavlja mesto koje donosi zabavu za sve generacije: decu, roditelje, parove, deke i bake, kao i atraktivnu dopunu turističke ponude grada

Prvi posetioci imali su priliku da hrabro uskoče u vrtlog iluzija u Vortex tunelu, jednom od retkih tunela te vrste u ovom delu Evrope. Vortex je iznenadio svakoga ko je pokušao da prođe kroz rotirajući cilindar, u nastojanju da napravi sledeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini. Veliko interesovanje izazvala je soba ogledala, koja je idealna za „selfije“ zbog svojih specifičnih oblika i uglova reflektovanja. Niko od posetilaca nije ostao ravnodušan sedeći za stolom u društvu svojih 5 klonova.

U beogradskom Muzeju iluzija obavezno isprobajte stolicu koja pokazuje kako se percepcija veličine osobe koju gledamo menja u zavisnosti od konteksta koji nam sugerišu predmeti oko nje. Iznenadićete se koliko je osoba na stolici mala u poređenju na druge ljude u prostoriji. U detinjstvo će da vas vrati kaleidoskop, čije zaigrane uzorke, umesto šarenih papirića i perli, čine sami posetioci. Oprobajte se i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama koje su se pokazale itekako zahtevne za rešavanje, ali pružaju mnogo dobre zabave.

Svi posetioci ovog novog i atraktivnog muzeja, moći će da nauče ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci koja se nalazi iza iluzija, kako bi bolje razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume, uz pravo bogatstvo eksponata, zabavne i atraktivne varke koje ovaj muzej nudi.

Muzej iluzija u Beogradu nalazi se u Nušićevoj 11, a radno vreme je svakoga dana od 9 – 22 časa. Cena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 600 din, za decu od 5-15 god 400 din, a moguća je i porodična karta čija cena iznosi 1500 dinara (odnosi se na dvoje odraslih i dvoje dece).

Izvor: Muzej iluzija PR
Foto: TOPFM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.