Instagram bi mogao da predstavi opciju sa kojom će krenuti u borbu sa YouTube-om

Instagram i YouTube su izuzetno su popularne platforme među influenserima koje na ovim mrežama prate milioni ljudi, ali postoje velike razlike u načinima na koje uticajne osobe pripremaju sadržaj za ove servise. Dok na YouTubeu objavljuju samo video zapise, Instagram pruža više mogućnosti, ali i neka ograničenja – mogu se objavljivati slike, Stories i video zapisi, a ograničenja se odnose na dužinu trajanja videa. Maksimalna dužina objavljenog videa na Instagram-u trenutno iznosi 60 sekundi u feedu i 15 sekundi u Story-jima, ali to bi se uskoro moglo promeniti.

U Facebook-ovoj kompaniji razmišljaju o velikom povećanju dužine videa koji se objavljuju na Instagram-u te bi ograničenje od 60 sekundi povećali na čak 60 minuta. Ovakvo povećanje trajanja videa otvorilo bi brojne nove mogućnosti zarade za Instagram, ali i nove mogućnosti influenserima koji bi sada i u Instagram-u dobili platformu na kojoj će moći objavljivati duže video zapise i raznolikiji sadržaj za koji je potrebno puno više vremena od jednnog minuta.

Dugi video zapisi mogli bi se objavljivati kao deo Storiesa te je, prema novinarskim izvorima, ekipa iz Instagram-a već imala sastanke sa izdavačima kojima bi ova promena mogla da bude korisna, a video zapisi navodno će se i dalje prikazivati vertikalno. Iz Instagram-a trenutno ne žele da komentarišu ove informacije tako da nije poznato kada bi mogli omogućiti objavu dugih videa.

Što se Instagram-a tiče, osim privlačenja korisnika YouTube-a, objavljivanje dužih videa otvoriće nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer se u duže video zapise može plasirati više oglasa.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.