ZTE uspešno testirao 5G mrežu i kreće u njenu komercijalizaciju

Kompanija ZTE na putu je oporavka nakon opoziva zabrane kupovine američkih proizvoda te nastavlja sa svojim normalnim poslovanjem te radom na razvoju novih tehnologija.

Ovog puta to je daljnji napredak na područiju tehnologije 5G mobilnih mreža u čijem razvoju i promociji ZTE učestvuje od samog početka. Kineska kompanija objavila je kako je uspešno testirala 5G mrežnu tehnologiju u Kini u sklopu treće faze nacionalnog testiranja komunikacione matrice sprovedenog 20. jula ove godine.

Testiranja 5G tehnologije u Kini inače provodi grupa za promociju tehnologije sastavljena od predstavnika industrije te od kineskog ministarstva za informacione tehnologije.

U ZTE-u ističu da je ova treća faza testiranja bila i poslednja pre početka komercijalizacije ove tehnologije, što je zakazano za drugu polovinu ove godine (u početku je planiran testni ograničeni period komercijalizacije).

Nakon početnog perioda za sledeću godinu je planiran širok program komercijalizacije 5G tehnologije, što uključuje i izgradnju infrastrukture (trebalo bi da bude dostupno preko 10 hiljada baznih stanica).

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-viewapart

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.