Facebook želi preuzimanjem da dođe do bolje bezbednosti na svojoj mreži

Facebook je ove godine imao nekoliko skandala sa curenjem i krađama privatnih podataka pa im je, osim bezbednosti same društvene mreže, značajno ugrožena i reputacija. Privatni podaci koji su u principu osnova svake društvene mreže na Facebook-u nisu sasvim sigurni, ili tako barem misli većina ljudi, pa to ima značajne implikacije za poslovanje cele kompanije. Stoga je Mark Zuckerberg odlučio da će taj problem reši onako kako milijarderi to često pokušavaju – novcem.

Facebook je, prema navodima izvora portala The Information, trenutno u potrazi za potencijalnom akvizicijom u područiju bezbednosti. Njegovi ljudi traže kompaniju koja je specijalizovana za cyber bezbednost, a već su pristupili nekima od njih sa ponudama za preuzimanje.

Moguće mete ovog preuzimanja nisu identifikovane, ali isti izvori navode da se Facebook-u očito žuri, jer planira akviziciju da obavi već do kraja ove godine. A kada pogledamo nedavnu istoriju bezbednosnih propusta koji su kompromitovali podatke više desetina miliona korisnika, nije neobično da Zuckerberg-ova ekipa želi da dovede eksperte za bezbednost u svoj tim što pre.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.