Večeras premijera Južnog vetra

Danas, 23. oktobra zakazana je premijera najavljivanog domaćeg ostvarenja Miloša Avramovićam, akciono-kriminalističkog trilera „Južni vetar“ u kome uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev.

Film je privukao veliko interesovanje publike, o čemu svedoči i podatak da su pored projekcije u Sava Centru rasprodate tri i otvorena četvrta premijerna projekcija u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center (21:00, 21:15, 21:30 i 22:15).

Film će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći od 25. oktorba u bioskopima širom Srbije.

Dragan Bjelogrlić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare skrenuo pažnju da je reč o filmu koji će „vratiti publiku u bioskope“, te čestitao celokupnom timu na realizaciji ovog filma:

– Kada mi je Miloš ponudio ovu ulogu isprva nisam bio zaintrigiran, jer sam nešto slično već igrao, te sam mislio sam da nije potrebno da baš ja igram tu ulogu. Međutim, kako se razvijao scenario, Miloš je došao na ideju, koju smo kasnije zajednički razvili, a to je kriminalac koji želi da se povuče, da se izvuče iz sveta kriminala i živi mirnim životom. A to baš nije tako lako i kao što vidimo iz ovog filma nije moguće. To je bila jedna od osnovnih smernica, najvažnija za ovaj lik, koju smo zajedničkim radom uspeli da razvijamo. Od lika koji mi se u početku učinio kao jedan kliše i nešto što smo mnogo puta videli, ispao je jedan vrlo zanimljiv lik i jedna od uloga koju ću uračunati među svoja najbolja ostvarenja.

Miloš Biković, koji tumači glavnu mušku ulogu, sugerisao je da je „Južni vetar“ pandan filmu „Paklene ulice“.

– Imali smo zahtevne scene ekstremne vožnje, pa se može reći da je ovo naš pandan filmu „Paklene ulice“. Ono što je glavna vrednost filma jeste psihološka uverljivost likova i kao što ste mogli da primetite, mislim da su svi glumci napravili sjajan posao. Pored zanimljivog zapleta filma, junaci i njihove ličnosti koje su glumci predstavili su, po mom mišljenju, najjači aduti filma. Što se tiče mog junaka, to je momak koji je mogao svoj talenat i strast koju ima prema brzim kolima da ostvari na jedan drugačiji način, da je išao težim putem. To jeste jedna kritika društva u kome živimo, gde je mlad čovek blagorečeno nateran da ukoliko želi da ostvari ambicije i dobije sve „sada i odmah“ krene pogrešnim putem. Ono što je za mene bilo zanimljivo jeste to kako jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koji čoveka izmene do neprepoznatljivosti – rekao je Biković.

Izvor: TOPFM
Foto: TOPFM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.