LG patentirao smartphone sa 16 kamera

Mnogi proizvođači pametnih telefona bave se dizajnom koji uključuje sve više kamera na samom uređaju. Mobilni uređaji sa tri zadnje kamere polako postaju standard, a u poslednje vreme na tržište stižu i modeli sa četiri kamere sa zadnje strane (Samsung Galaxy A9 2018), dok su u planu i modeli sa pet kamera sa zadnje strane (na primer budući Nokia 9 pametni telefon kompanije HMD Global).

Prema pisanju holandske internet stranice LetsGoDigital, južnokorejski LG u budućnosti namerava da uđe korak dalje te je podneo zahtev za patentom pri američkom Patent and Trademark Office (USPTO) u kojem se opisuje mobilni uređaj sa čak 16 kamera sa zadnje strane.

Korisnici će neposredno pre okidanja fotografije moći da izaberu i kombinuju više sočiva ili pak nakon okidanja više različitih delova fotografije koje su snimljene različitim kamerama kombinuju u jednu fotografiju ili GIF. Spomenutih 16 kamera moći će se iskoristiti i za snimanje selfie fotografija s obzirom da se u patentu spominje mogućnost ugradnje nekakvog ogledala ili sekundarnog zaslona.

Standardna kamera sa prednje strane moći će se iskoristiti za video pozive i snimanje klasičnih selfie fotografija. Takođe, spominje se i touchpad sa zadnje strane mobilnog uređaja te mogućnost da ova konfiguracija sa 16 kamera bude ugrađena u budući LG-jev savitljivi mobilni uređaj.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-boggy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.