Robin Hud od 29. novembra u bioskopima

Legendarna priča o Robinu Hudu, dobila je savremenu adaptaciju koja će se u domaćim bioskopima naći od četvrtka 29. novembra, a glavnu ulogu tumači Taron Egerton.

Egerton je publici najpoznatiji po ulozi superšpijuna u The Kingsman filmovima, a povodom uloge Robina izjavio:

„Za mene je ovaj film vrlo odgovarajući našem vremenu, a cela priča je uspela i da me dirne i nasmeje, zbog čega sam se i odlučio za ovaj projekat,“ rekao je Egerton.

Egertonov Robin je ratni heroj koji se vratio kući i samo traži mir i spokoj. Međutim, ubrzo shvati da njegova borba nije gotova nego tek počinje.

„Ovo nisu muškarci u helankama koji divljaju po Šervudskoj šumi,“ objasnio je. „Robin se vratio s bojnih polja u Siriji istraumatizovan , kao da je u potpunosti odvojen od svojeg prethodnog života koji mu uopšte ništa više ne znači. Pronašao je Notingem koji više ne prepoznaje, pun užasavajuće nejednakosti i nepravde. Trudi se da ostane nepristrasan u svojoj usamljenosti, ali na kraju mu njegova savest neće dati da i dalje zanemaruje ono što se odvija oko njega.“

Kad Robin shvati šta se zapravo događa u Notingemu, podstaknut je na to da nešto uradi. Preuzme identitet odmetnika poznatog kao The Hood (kapuljača), smelog osvetnika koji ismejava elitu oduzimajući im ono zbog čega čine užasna dela: njihov novac. Egerton je rekao da je Robin time što se skrivao iza The Hooda napokon otkrio svoje pravo ja. „U početku je The Hood samo maska pomoću koje Robin krije svoje pravo ja,“ izjavio je glumac. „Ali s vremenom, kad se polako počinje stapati s tom osvetničkom, mračnom i enigmatičnom silom koja deluje u Notingemu, shvati da je The Hood deo njega.“

Izvor: TOPFM-Blitz film
Foto: Bigstock-kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.