Samsung sa preklopivim ekranom navodno stiže u martu

Samsung Galaxy F, tj. uređaj sa preklopnim, odnosno savitljivim ekranom, o kojem se u zadnje vreme na veliko govori, u najnovijoj seriji glasina dobio je okvirni datum izlaska na tržište, i što je najzanimljivije – cenu.

Videli smo da je Samsung pre nekoliko dana demonstrirao tehnologiju preklopivog ekrana, ali na uređaju smeštenom u, najblaže rečeno, čudno kućište, za koje verujemo da je namerno spartanski izrađeno kako bi se prikrio dizajn, a ne zbog toga jer se nalazi u nekakvom ranom stadiju razvoja.

Prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Yonhap novinska agencija, Galaxy F bi službeno trebao da bude predstavljen u martu, do kada bi Samsung u saradnji sa developerima trebao da nađe zajednički jezik i razviti upotrebljive aplikacije za ovu potpuno novu koncepciju uređaja. Isto tako smo videli da ceo točak polako pokreće i Google, koji je za njih pripremio softverski temelj.

Yonhap navodno raspolaže i cenom, koja bi trebala iznositi visokih 1770 dolara. Koliko će kupaca biti zainteresirano za uređaj ovako visoke cene, teško je reći, a istini za volju, to će zavisiti od konačnog izgleda, specifikacijama kad bude službeno predstavljen.

Bilo kako bilo, Samsung-ov izvršni direktor već je najavio da će tokom 2019. godine kompanija proizvesti oko milion uređaja sa preklopivim ekranima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.