Apple uklonio preko 700 aplikacija iz kineskog App Store-a

Kompanija iz Cupertina je za kineske standarde donekle marginalni igrač na tamošnjem tržištu, ali ipak Apple si ne može priuštiti zapostavljanje svoje kineske verzije App Store-a.

Apple od prodaje aplikacija na kineskom tržištu uprihođuje velike novčane iznose pa je kompaniji stoga bilo važno da se tamošnji App Store uredi i očisti od aplikacija koje ne poštuju Apple-ova pravila i predstavljaju potencijalni bezbednosni rizik za korisnike.

U skladu s tim stižu i informacije kako je Apple prošle nedelje uklonio više od 700 aplikacija s kineskog App Store-a. Reč je o aplikacijama koje su prekršile Appleove pravila što se tiče nadogradnji.

Tačnije, planirane nadogradnje postojećih verzija aplikacija koje su uklonjene navodno nisu prošle kroz Apple-ov sistem provere unutar App Store-a (provera što se tiče njihova integriteta i bezbednosti).

Što se tiče imena i vrste uklonjenih aplikacija, popis je šarolik te aplikacije pripadaju mnogobrojnim kategorijama (to su na primer pretraga Sogou ili platforma za e-trgovinu Pinduoduo).

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.