Microsoft bi sledeće godine mogao da predstavi savitljivi smartphone

Nakon propale avanture sa Nokijom i smrti Windows Phone platforme, što mnogi fanovi dugo nisu hteli da prihvate, čini se da Microsoft ponovo razmišlja o povratku u arenu.

Ako je verovati najnovijim glasinama, Microsoft bi na tržište mogao da lansira model sa savitljivim ekranom, jer ako mogu Samsung, Huawei i mnoge druge manje kompanije, zašto se i Microsoft ne bi okušao u najnovijem tehnološkom trendu? Prema već ranije dostupnim informacijama, radi se o modelu pod kodnim nazivom „Andromerda“, a sada saznajemo da bi zapravo trebao da bude hibridni uređaj, odnosno u sklopljenom stanju smartfon, a u rasklopljenom tablet.

Ono što se nikako ne bi trebalo dogoditi je neka nova iteracija Windows Phonea, već bi uređaj navodno trebao da koristi punokrvni Windows.

Ko zna, možda ovoga puta Microsoft i uspe, ali šteta bi bilo još jednom ulupati milijarde, i to baš sad kad mu je krenulo, odnosno kad je po vrednosti deonica pretekao Apple. Naime, Microsoft-ova tržišna kapitalizacija se prekjuče popela na 852 milijardu dolara, dok je Apple sa nedavno probijene granice od bilion, pao na 847 milijardi dolara.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- ricochet64

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.