Xiaomi predstavio Mi Play i ponovno ušao u Guinness-ovu knjigu rekorda

Xiaomi je službeno predstavio novi pametni telefon Mi Play koji se temelji na MediaTek-ovom čipu i predstavlja novu seriju telefona kineske kompanije.

Konkretno radi se MediaTek.ovom Helio P35 čipu izvedenom u 12-nanometarskom proizvodnom procesu sa osam Cortex-A53 CPU jezgri i PowerVR GE8320 grafičkom komponentom. Mi Play osim spomenutog čipa poseduje i 5,84-inčni FHD+ ekran u 19:9 formatu, mali kružni notch, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije za pohranu podataka proširive microSD karticama te bateriju od 3000 mAh.

Operativni sistem je Android 8.1 Oreo u kombinaciji sa MIUI 10 interfejsom. Fotografska komponenta telefona sastoji se od dvostruke zadnje kamere (koja se sastoji od glavnog 12-megapikselnog i 2-megapikselnog sekundarnog senzora) i 8-megapikselne selfie kamere.

Telefon će biti dostupan u crnoj, Dream Blue i Twilight Gold varijanti. Dostupan je USB Type-C priključak, podrška za Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.2, a senzor otisaka prstiju nalazi se sa zadnje strane.

Ovaj telefon takođe veže se i uz novi Guinness-ov rekord koji je postigao Xiaomi, postavivši do sada najveći animirani mozaik u obliku božićne jelke koji se sastoji od ukupno 1008 Mi Play uređaja.

Ovaj rekord nadovezuje se na prethodne Xiaomi-jeve rekorde, simultano otvaranje 500 Mi Store fizičkih prodavnica u Indiji ranije ove godine te prodaju 2,11 miliona pametnih telefona u samo 24 sata ostvarenu 2015. godine.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Iryna Imago

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.