Nike razvio nove patike koje se vezuju pametnim telefonom

Nike stalno razvija futurističku sportsku obuću, a najnoviji takav proizvod su patike Nike Adapt koje se same vežu i prilagođavaju vašem stopalu putem aplikacije na pametnom telefonu.

S obzirom da nove „hi-tech“ patike namerava da prodaje po ceni od „solidnih“ 350 dolara, Nike prvo želi da proveri koliki je uopšte interes tržišta za njih, pa sve zainteresovane mole da im se jave putem ovog linka i ostave svoje kontakt podatke kako bi „bili prvi informisani o početku prodaje“.

Nova linija Nike Adapt patika biće dostupna u modelima za brojne aktivnosti i sportove, a prvi model je namenjen košarkašima, kao što možete videti u ovom videu.

Eric Avar, kreativni direktor inovacija u Nike-u kaže da se tokom košarkaške utakmice sportistino stopalo menja, pa mogućnost patike da smanjuju stisak za povećanje protoka krvi i potom ponovno povećavaju zbog performansi predstavlja ključni element košarkašu za unapređenje iskustva.

Korisnici putem aplikacije pametnog telefona mogu regulisati jačinu pritiska vezanja patika, pa tako pre utakmice mogu biti otpuštene, a kada košarkaš ulazi u igru jednostavno će ih zategnuti, dok će pri odlasku na klupu ponovno smanjiti pritisak.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-BCFC

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.