Galaxy Fold u Evropu stiže 3. maja

Samsung će konačno pustiti u prodaju svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom – Galaxy Fold. Osim na američkom i južnokorejskom tržištu, Samsung će navedeni telefon ponuditi i bogatijim evropskim kupcima.

Okvirna cena je već dobro poznata – oko 2.000 evra, a kolika će biti konačna zavisiće o zemlji kupovine i njihovoj stopi PDV-a. Službeni datum početka prodaje na američkom i južnokorejskom tržištu je 26. aprila, a za evropsko tržište 3. maja 2019. godine.

Ali, Evropljani će svoj Galaxy Fold moći zakapariti i ranije, tačnije, 26. aprila kada je kako smo već naveli i prvi dan dostupnosti na američkom i južnokorejskom tržištu. Što se Evrope tiče, Galaxy Fold stiže u 14 zemalja – Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Italiju, Švedsku, Španjolsku, Norvešku, Dansku, Finsku, Belgiju, Holandiju, Austriju, Poljsku, Rumuniju i neutralnu Švajcarsku.

Budući je cena uređaja najblaže rečeno – poveća, Samsung je odlučio u paket ubaciti i besplatne gadgete – Bluetooth slušalice Galaxy Buds, zaštitno kućište i Samsung Care+ podršku. Što se boja tiče, kupci će moći da biraju između četiri boje kućišta – Martian Green, Astro Blue, Space Silver i Cosmos Black. Kupci koji odluče da nabave Galaxy Fold izravno preko Samsung-ove internet stranice moći će birati boju šarke – dostupne su dve boje – Dark Silver ili Gold.

Nadamo se samo da su uspeli da reše probleme oko savijanja ekrana. Naime, otkriveno je kako na ekranu ostaje vidljiva ivica na mestu savijanja, što ne ostavlja dobar konačni utisak. Ali, uvek postoji mogućnost da je u videu prikazan neki od testnih modela koji su imali navedenu boljku, te da je Samsung istu ispravio pre pokretanja masovne proizvodnje. Da li je to zaista tako, saznaćemo kada se proda prvi primerak.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.