Netflix “gubi“ i do 192 miliona dolara mesečno zbog pozajmljivanja naloga?

Internet stranica CordCutting.com u svojem izveštaju ističe kako Netflix zbog deljenja naloga gubi oko 192 miliona američkih dolara mesečno i oko 2,3 milijarde američkih dolara godišnje. Konkurentski servisi kao što su Amazon Prime Video i Hulu potencijalno imaju gubitke od 45 odnosno 40 miliona američkih dolara mesečno.

Milenijalci su uzrasna grupa korisnica koja najčešće pozajmljuje tuđi korisnički nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Netflixu i servisu Hulu. Generacija „baby boomera“ pak najčešće pozajmljuje tuđi nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Amazon Prime Video servisu.

Što se tiče ušteda, Netflix nalog se u proseku pozajmljuje oko 26 meseci te računajući osnovni paket po ceni od 7,99 američkih dolara dolazimo do prosečne uštede od 207,74 američkih dolara. Amazon Prime Video se u proseku pozajmljuje oko 16 meseci te se dolazi do uštede od 143,84 američkih dolara.

U slučaju servisa Netflix i Amazon Prime Video pretplatu u većini slučajeva plaćaju roditelji ispitanika. Što se tiče ispitanika, njih 59,3% kupilo bi sopstvenu pretplatu ukoliko izgube trenutni pozajmljeni pristup Netflix-u.

Prema polu, svoju pretplatu bi u tom slučaju kupilo 73,6% žena, a žene su i korisnici koji na Netflix-u provedu u proseku oko 509 sati godišnje (oko 50 sati više od muškaraca). Na sledećem linku možete pogledati ceo izveštaj.

izvor: itvesti
Foto: Bigstock-porover

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.