Samsung patentirao telefon koji će se moći saviti oko ruke kao sat

Prvi savitljivi smartfoni koji će se pojaviti u prodaji na evropskom tržištu – Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X predstavljeni su pre nekoliko nedelja. Ako takva koncepcija bude prihvaćena od strane kupaca, a tehnologija dovoljno efikasna, neće izostati ni njezin daljnji razvoj. Tako su se juče pojavili renderi novog Samsung-ovog savitljivog uređaja, izrađeni na temelju skica iz patentne prijave.

Ovaj uređaj je zamišljen tako da se može obmotati oko ruke i nositi kao pametna narukvica, ali za razliku od današnjih, očito će biti veći, a i cela spoljna strana će mu se sastojati od ekrana. Glavni deo uređaja, dakle onaj koji će biti vidljiv kad „pogledate na sat“ će biti čvrst, ali će mu se odmotavanjem donjeg dela, ekran višestruko proširiti. Za zaštitu će koristiti in-screen čitač otisaka prstiju, a imaće i dvostruku kameru mapred i nazad.

Neke kompanije su već izbacile slične pametne narukvice, ali ovaj očito nadilazi njihove dimenzije. Ako ikada bude izrađen i pušten prodaju, svakako će biti zanimljivo videti koliko će biti funkcionalan, ali i uopšteno zgodan za upotrebu.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.