5G na iPhone stiže tek 2020. godine

Neki proizvođači već su lansirali svoje prve 5G uređaje, a do kraja ove godine to će učiniti većina onih koji koriste Android operativni sistem.

Međutim, ako je suditi po dosadašnjim informacijama koje su dolazile od Apple-ovih dobavljača, ova kompanija neće u stopu slediti trend, već će 5G uređaje u ponudu uvrstiti tek sledeće godine. Ove informacije sada potvrđuje poznati analitičar Ming-Chi Kuo, koji kaže da će prvi 5G iPhone svetlo dana ugledati 2020. godine, i to onaj iz premium segmenta, dok će oni malo jeftiniji 5G vezu ponuditi tek 2021. godine.

Razlozi za ovo su višestruki, a među najvažnijima je bio spor između Apple-a i Qualcomm-a koji je odložio isporuku 5G modema, dok je Intel potpuno ispao iz 5G igre za mobilne uređaje.

S druge strane, ni Apple-u verovatno nije toliko bitno da njegovi uređaji budu među prvima koji će podržavati 5G mreže. Takva politika donekle i ima smisla, jer će masovnije korišćenje 5G mreža ionako započeti otprilike kad iPhone iz 2020. bude spreman za tržište.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Leszek Kobusinski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.