„Le Man ’66: Slavna 24 sata“: Dominacija Forda i Ferarija

Nakon što je veći deo protekle decenije posvetio filmu o superherojima reditelj i scenarista Džejms Mangold („Logan“) okrenuo se priči “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ snimljenoj prema istinitom događaju. Film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 14. novembra, a stigla je i prva najava filma.

Glavni lik filma o borbi Ferarija i Forda da osvoje prestižnu automobilsku trku izdržljivosti 24 sata Le Man, Ken Majls (Christian Bale) bio je stvarna osoba, inženjer i vozač koji je napravio automobil koji je kasnije koristio za trke.

Dobitnici nagrade Oskar Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci ove istinite priče Studija 20th Centruty Fox o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka. Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Christian Bale) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.

Osim Meta Dejmona i Kristijana Bejla u ostalim ulogama našli su se dobitnik nagrade Oskar Rej Mekinon („Računovođa“), Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi.

Izvor: TOPFM-MCF
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.