Ove jeseni stiže i nova serija Apple satova – Series 5

Nakon što je brazilski portal iHelpBr objavio informaciju kako će novi modeli iPhone-a stići 10. septembra, pojavila se i informacija o dolasku nove serije Apple-ovih pametnih satova istog dana. Shodno dosadašnjem imenovanju nova serija će nositi naziv Apple Watch Series 5.

Za informaciju dolaska nove serije pametnih satova zaslužan je poznati i vrlo tačni analitičar kada je u pitanju Apple – Ming-Chi Kuo. Detaljnih informacija o hardveru novih Apple satova nema, Kuo je naveo tek kako će nova, ali i sve buduće serije biti opremljene sa OLED ekranima japanske kompanije JDI.

Ekrani ovog japanskog proizvođača trebali bi tokom 2019. godine da imaju udeo između 15% i 20%, a do 2021. udeo bi se trebao povećati na između 70% i 80%. Kuo navodi kako će nova serija imati kućište od keramike i titanijuma.

Prema izvoru sledeće godine Apple satove očekuje dodatna nadogradnja – MicroLED ekrani. Ako Apple ostane pri sadašnjem imenovanju, sledeće godine pisaćemo o satovima iz serije Apple Watch Series 6.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Denys Prykhodov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.