Budući iPhone-i bi mogli da imaju i osvetljeni logo

Od kako je Apple prošlog meseca predstavio nove iPhone 11, interes čitalaca se okreće prema budućim modelima – iPhone-u 12. Barem se tako da zaključiti iz novih glasina koje počinju da stižu na gotovo dnevnoj bazi.

Podsetimo, nedavno smo imali prilike da saznamo kako bi iPhone 12 mogao da dobije dizajn sličan onomu na iPhone-u 4, a kojeg je Apple već jednom reciklirao sa prošlogodišnjim iPadom Pro. I dok prve glasine govore o zaslonima bez ureza (notcha), druge se dotiču manjih detalja, poput logotipa na zadnjoj strani kućišta.

Ponovno, po ko zna koji put aktuelna je priča o osvetljenom logotipu. Ipak nove glasine ovog puta su utemeljene na patentu, a govore kako bi osvetljeni logo trebao da ima i dodatnu ulogu – informisanje korisnika o dolaznim porukama i slično. U patentu od 22. marta 2018., (odobren 26. septembra 2019.), spominje se transparentni deo sa podesivom dekoracijom koja bi zavisno o tipu obaveštenja menjala izgled. Na primer, u slučaju propuštenog poziva logo bi mogao da titra, a u slučaju dolaze poruke konstantno svetliti i slično.

Kako je često patent jedno, a implementirana tehnologija drugo, ne znači da će gore navedeno ikada i biti ugrađeno u neki od iPhone-a. Ali, kako Apple zadnjih godina nije previše menjao njihov dizajn ovo im je prilika da po tom pitanju predstave nešto novo.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.