Deseta sreća? Google priprema novu chat aplikaciju

Podatak iz naslova nije šala – Google je do sada već pod svojim krovom imao devet različitih aplikacija za dopisivanje, a sada pokušava da „progurata“ još jednu, jubilarnu desetu.

Neke od njih verovatno ste već i zaboravili, pa ponovimo: Google Talk, Google Voice, Google Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo, Hangouts Chat i Google Messages.

Neke od njih namijenjene su privatnim, a neke poslovnim korisnicima, dobar deo ih je već ugašen, a sada u Google-u planiraju da krenu iznova. Nova aplikacija trebala bi da ujedini funkcionalnosti Gmail-a, Google Drive-a, Hangouts Chat-a i Hangouts Meet-a. Biće navodno namenjena primarno komunikaciji na radnom mestu, a omogućavaće slanje datoteka, video pozive i još štošta. Kao takva, trebala bi da bude konkurencija Slack-u ili Microsoft Teams-u.

Ali, za razliku od Slack-a, informacije koje za sada kruže govore da će Google-ovo novo rešenje imati tek mobilnu aplikaciju, ne i desktop verzije. U skorijoj budućnosti bi ova aplikacija mogla da bude uključena u naplatni paket G Suite.

Više o svemu moglo bi da se sazna na tradicionalnoj developerskoj konferenciji Google I/O koja se ove godine održava od 12. do 14. maja.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Pe3check

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.