Android 11 zvanično dostupan za određene uređaje

Android 11 je još od februara bio u fazi testiranja, a od sada je zvanično dostupna i njegova finalna stabilna verija. Naravno, Google svoju novu verziju mobilnog operativnog sistema prvo ustupa korisnicima Google Pixel telefona, ali ovaj put su tu i uređaji kompanija OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme.

Novi Android verzije 11 manje je usmeren na dodavanje novih funkcionalnosti samom operativnom sistemu, dok je više fokusiran na olakšavanje upravljanja brojnim opcijama koje Android telefoni već omogućavaju.

Najveću promenu predstavlja način na koji Android 11 funkcioniše kada je komunikacija i razmena poruka u fokusu, grupišući notifikacije iz aplikacija za razmenu poruka u poseban padajući meni. Sada je integrisan i novi interfejs u formi oblačića, slično Facebook Messenger-u, tako da bi poruke bile pristupačnije korisniku.

Od ostalih noviteta tu su nove kontrole za multimedijalne sadržaje, tu je i novi screenshot alat koji sada može snimati video i duge slike koje bi inače trebalo skrolovati.

Dostupno je i više prilagođavanja tema samog interfejsa, pa se mogu promeniti okviri i boje oko ikona, kao i automatsko prebacivanje između tamnog i svetlog interfejsa u zavisnosti od doba dana.

Još je tu mnogo drugih sitnica koje možete pogledati u priloženom videu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-zurijeta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.