Nova verzija Pinokija u bioskopima

Nakon domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću, u Kombank Dvoranu, sutra 24. septembra, stiže moderna filmska adaptacija filma nastalog po čuvenoj priči staroj više od sto godina, na osnovu koje je snimljen i Diznijev crtani film uz koji su rasle mnoge generacije.

Priča sa snažnim naravoučenijem, koja i dan danas krasi police naših domova, ostala je večna inspiracija za filmsku industriju.

Ovoga puta pod okriljem proslavljenog reditelja Matea Garonea i sa jedinstvenim Robertom Beninjijem u ulozi Đepeta, Pinokio dobija jedno novo lice u savremenoj filmskoj adaptaciji.

Beninji tumači lik poznatog usamljenog stolara Đepeta, koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija. Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postoje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže poraste nos snimljen je kako ističu svetske kritike verodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijana.

Interesantno je i podsećanje da je 2002. godine Roberto Beninji snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga – reditelja filma, scenarste i uloga samog drvenog lutka.

Izvor: TOPFM-Kombank dvorana
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.