Stiže li i iPhone 12 mini?

Nova nedelja, nove informacije o budućoj generaciji iPhone-a. Kako na Internetu ne nedostaje leakova o nadolazećim iPhone-ima, a i kako se bliži mogući termin njihovog službenog predstavljanja, jasno je da ćemo iz neslužbenih izvorima o iPhone-u 12 verovatno sve saznati pre nego ga Tim Cook javno prikaže.

Kad već spominjemo datume, većina upućenih smatra da će Apple online predstavljanje novog iPhone-a, tj. njegove četiri verzije, organizovati u drugoj ili trećoj nedelji oktobra. iPhone 12 će, kako se govori, doći u četiri verzije – sa dijagonalama ekrana 5,4, dva puta 6,1 i 6,7 inča.

Veći modeli, oni od 6,1 i 6,7 inča biće smešteni u kategoriju Pro, i nazivaće se iPhone 12 Pro i iPhone 12 Max. S druge strane, „obični“ iPhone 12 takođe bi trebao da ima ekran dijagonale 6,1 inča. Kada bi ostalo tako, raspored dijagonala i naziva bio bi sličan onome u slučaju serije 11, ali Apple će ove godine u prodaju pustiti i sasvim novi, najmanji model, sa dijagonalom od „samo“ 5,4 inča.

Upravo ovaj model predmet je zanimanja mnogih korisnika koji se još nisu „pomirili“ sa trendom rasta uređaja, i žele u džepu da nose telefon veličine otprilike iPhone-a 6 do 8 ili najnovijeg modela SE (2020). Najmanji iPhone bi, dakle, trebao da ima kućište čak i manje od spomenutih modela, uz ekran od ivice do ivice, pa analitičari već sada govore da će isti biti prodajni hit – pogotovo ako se u obzir uzme moguća cena od „samo“ 649 dolara.

Ono što bi dodatno moglo da privuče kupce je i činjenica da bi najmanji iPhone mogao da ima i nešto uži „notch“ na ekranu, što je još jedna neproverena informacija koja je ovih dana procurela u javnost. I za kraj – najnoviji leak anonimnog tviteraša „L0vetodream“, koji je imao već nekoliko tačnih leakova, kaže da će se najmanji iPhone od sada nazivati „iPhone 12 mini“.

iPhone bi tako prvi puta dobio „mini“ verziju, a ostali modeli bi se nazivali otprilike kao i do sada – iPhone 12, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Svi modeli trebali bi da imaju OLED ekrane frekvencije osvežavanja 60 Hz i podršku za 5G mreže, a u kutiji njihovi kupci više neće, verovatno, dobijati punjač i slušalice, već samo pleteni kabal za punjenje.

Foto: Bigstock/ADCstock
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.