Neki korisnici od 1. januara neće moći da koriste WhatsApp

Korisnici starijih pametnih telefona, od 1. januara 2021. godine ostaće bez jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Naime, WhatsApp od tog datuma više neće podržavati svoju aplikaciju na mobilnim telefonima koji koriste Android 4.0.2 ili stariji, odnosno iOS 8 i stariji. U prevodu, ako imate model iPhone-a koji nosi oznaku 4 ili stariji, bilo koji Windows telefon ili Android telefon kupljen 2011. godine ili ranije, više nećete moći da koristite WhatsApp.

Kako su poručili iz WhatsApp-a, ako želite da sačuvate svoje prepiske, možete ih uskladištiti i poslati sebi kao attachment e-mailu. Ali, ne ako ste i u Nemačkoj. Naime, tamo ova opcija slanja putem e-maila nije dostupna, pišu itvesti.

Ako želite da proverite koji operativni sistem koristi vaš uređaj, taj podatak možete pronaći u Podešavanjima, u delu o telefonu. Ako ste među onima koji više neće moći da koriste WhatsApp, trebalo je već da dobijete obaveštenje koje vas poziva da spasite svoje prepiske. Najjednostavniji način za to je ako uđete u WhatsApp, odaberete padajući meni koji se skriva ispod tri uspravne točke u gornjem desnom uglu ekrana, uđete u Podešavanja/Settings i tamo odaberete Razgovori/Chats. U donjem delu ekrana dobićete opciju Arhiviranje razgovora/Chat Backup. Preostaje vam samo da odaberete način na koji želite da arhivirate razgovore.

Razgovori se arhiviraju u oblaku (što vam je posebno navedeno u aplikaciji). Za spašavanje prepiske u obliku attachmenta e-mail poruci, moratćete da uđete u samu prepisku, ponovno odaberete padajući meni iza tri uspravne točke u gornjem desnom uglu i potom uđete u opciju Više/More i tamo odaberete opciju Izvezi razgovor/Export chat. Nakon toga pratite uputstva na ekranu.

Ako pak želite i dalje da koristite WhatsApp i biti u kontaktu sa prijateljima i porodicom, razmislite o kupovini novijeg pametnog telefona sa kojim ćete moći da budete sigurni sledećih nekoliko godina.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.