Otac i sin na velikom platnu

Debitantsko ostvarenje reditelja Džejmsa Darsija (James D’Arcy) „Sećanja iz Italije“ sa svetski poznatim Lijamom Nisonom i Majklom Ričardsonom u glavnim ulogama naći će se od 7. januara na repertoarima srpskih bioskopa predstavljajući time prvi igrani film u 2021. godini.

Donekle sličan scenario bolne i istinite životne priče koji, proslavljeni irski glumac Lijam Nison i njegov sin Majkl Ričardson oživljavaju i prenose na veliko, bioskopsko platno, tumačeći u filmu „Sećanja iz Italije“ (Made in Italy) upravo uloge koje su im podarene i u stvarnom životu, vodi nas kroz predele Toskane gde problematični sin Džek insistira da otac udovac proda porodičnu vilu.

Boemski umetnik putuje iz Londona u Italiju kako bi prodao kuću koju je nasledio od pokojne supruge. Društvo mu pravi otuđeni sin, a putovanje će biti idealno vreme da porade na svom porodičnom odnosu.

Kada je scenario filma „Sećanja iz Italije“ dospeo u ruke Lijama Nisona (Liam Neeson) u kom je predviđeno da tumači oca mladog sina u svojim dvadesetim i koji je još kao dete ostao bez majke, siguran je bio da je za ulogu filmskog naslednika upravo pogodan njegov sin, glumac Majkl Ričardson.

“Nisam imao izbora, pročitao sam scenario i da čudno kako postoji paralela između naših života i same priče,” rekao je mladi Majkl u jednom od intervjua o filmu navodeći: “Ima nešto zanimljivo u vezi sa tim. Na neki način odata je počast mojoj majci“.

Poznat po mnogim ulogama, Lijama Nisona pamtimo svakako po nagrađivanom filmu Stivena Spilberga „Šindlerova lista“ koja je Nisonu donela nominaciju za nagradu Oskar, za glavnu mušku ulogu.

U ostalim ulogama Jolanda Ketl (Yolanda Kettle), Lindsi Dankan( Lindsay Duncan), Souad Faress i dr.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-cvanwagoner

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.