Potražnja za iPhone-om 12 Pro Max veća od proizvodnje

iPhone 12 Pro Max koji se prodaje po ceni od oko 170.000 dinara u slobodnoj prodaji, sigurno nije best-buy uređaj, ali to ne znači da se loše prodaje, jer je trenutno jedan od najtraženijih Apple-ovih telefona.

Tačnije rečeno, potražnja za njim je toliko velika da Apple ima velikih briga sa isporukama, na šta ukazuje izveštaj o praćenju isporuka investicione banke JP Morgan, na koji ukazuje Apple Insider.

Prema tom izveštaju, kupci koji su naručili i platili svoj uređaj, čekaju sve duže na isporuku, pa vreme čekanja u proseku trenutno iznosi čak 27 dana, što znači da će oni koji danas naruče novi i najskuplji iPhone, čekati na nega gotovo mesec dana.

S druge strane, oni koji naruče jeftiniji iPhone 12 ili mali iPhonesti 12 mini, čekaće ga u proseku 3 dana. Najveći problemi s isporukama čekaju građane SAD-a, kod kojih je potražnja najveća, jer će oni na svoj iPhone 12 Pro Max čekati da čekaju 33 dana.

Bilo bi zanimljivo znati koliki je odnos narudžbina i isporuka u konkretnim brojkama, ali za to ćemo morati da pričekamo sledeći Apple-ov kvartalni finansijski izveštaj.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.