Policija pronašla otetu ženu zahvaljujući Apple Watch-u

Da nosivi uređaji mogu da poboljšaju zdravlje svojih vlasnika, već je dobro poznato. U nekim slučajevima mogu ih upozoriti na nadolazeću bolest (kao što je COVID-19 ili srčani udar), a u drugim im čak i spasiti život. Upravo se to dogodilo ženi iz Teksasa koju je muškarac oteo, a pronađena je zahvaljujući činjenici da je imala svoj Apple Watch.

Kako javljaju lokalni mediji, žena se na parkingu svađala sa muškarcem i potom jednostavno nestala. Njena ćerka koja je čula svađu, a da nešto nije u redu shvatila je nakon što je čula vrisak i potom je sve utihnulo. Ubrzo zatim, žena ju je nazvala putem svog Apple Watch-a i rekla joj da je je muškarac sa kojim se svađala oteo. Ćerka je sve prijavila policiji, koja je iskoristila mogućnost lociranja Apple Watch-a ne bi li pronašla otetu ženu.

Iako se nigde ne navodi koju su tačno opciju policajci koristili na Apple Watch-u, kako bi pronašli otetu ženu, poznato je da policija često koristi lociranje mobilnih uređaja kako bi lakše pronašli osobu koja je u nevolji. Tu tehniku mogli su koristiti i u ovom slučaju, jer je Apple Watch imao mogućnost korišćenja mobilne mreže. Druga je opcija Apple-ov „Find My“ koja locira registrovane Apple-ove uređaje.

O ovom slučaju žena je pronađena nepovređena, a muškarac koji ju je oteo pobegao je kad je primetio policiju. Uhapšen je nekoliko nedelja kasnije pod optužbom za otmicu.

Ovo nije prvi slučaj da Apple-ovi uređaji pomažu u spašavanju života svojih korisnika, a s obzirom na sve opcije koje imaju, verovatno neće biti ni poslednji.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Denys Prykhodov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.